Az agyonvegzált Heineken megmenti a magyar komlót és még jó néhány szegény családot

2018. május 22., 13:03

Szerző:

Stratégia együttműködési megállapodást kötött a magyar komlótermesztés újjáélesztése érdekében a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Heineken Hungária Zrt., a vállalat 30 millió forinttal támogatja a programot - tudatta  a migránsszendvicset csemegéző vaddósznójáról elhíresült Nagy István agrárminiszter mai sajtótájékoztatóján.

A miniszter az aláírási ceremónián hangsúlyozta, hogy a kormány felelős a vidéken élőkért és számukra megélhetést szeretnének biztosítani. Kiemelte, hosszú távú cél, hogy mintegy

50 ezer ember átkerüljön a közmunka programból az agráriumba.

Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta, hogy a Heineken támogatásával megvalósuló komlóültetvény szorosan kapcsolódik a segélyszervezet kastélyosdombói modellprogramjához. A Barcsi kistérségben immár nyolc éve zajló nagyszabású szociális projekt hátrányos helyzetű családoknak kínál kiutat a szegénységből.

A támogatásnak köszönhetően a segélyszervezet egy hektáron kezdheti meg a komló termesztését, amelynek gondozásával és szüretelésével a hátrányos helyzetű családok munkalehetőséghez jutnak – írja az MTI.

A hír legfontosabb tanulsága, hogy eszerint szent a béke a magyar kormány és a holland multi között, amelyet tavaly még valóságos nemzeti közellenségként kezelt az Orbán-garnítúra a 100 éves vöröscsillaga és a Csiki sör gyártójával folytatott, majd lezárt védjegyvitája miatt.

Talán nem ártana értesíteni a friss fejleményről Menczer Erzsébetet, az Óbudán megbukott fidszes-jelöltet, aki magánszemélyként azért perelte be a Heinekent nemrég, mert az szerinte a vörös csillaggal 

megsértette a magyarsághoz kapcsolódó személyiségi jogait.

Az első tárgyalást áprilisban tartották a győri törvényszéken.    

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.