Ausztria biztonságosnak tekinti Magyarországot

2020. október 19., 14:50

Szerző:

Esztergomban este 11 után is ment a buli, a rendőrök szakították félbe.

Megváltoztak a személyforgalmat érintő beutazási szabályok Ausztriába szombattól, Magyarországról ugyanakkor korlátozás nélkül lehet beutazni Ausztriába, mert Magyarország pozitív jellegű biztonsági kockázati besorolást kapott – idézi az Operatív Törzset az MTI.

Kiss Róbert alezredes hozzátette: egyes országok tekintetében régiós szintű biztonsági kockázati besorolás van érvényben, a járványügyi kockázatot jelentő országokból kizárólag negatív PCR-teszt birtokában lehet Ausztriába utazni. Az alezredes azt kérte: azok, akik külföldre kívánnak utazni, mindenképp tájékozódjanak, hogy biztosított-e a célországba történő beutazásuk.

Vasárnap 55 ilyen intézkedésre volt szükség mert a tömegközlekedésben nem, vagy nem megfelelően viselték a maszkot, amiből 50 figyelmeztetéssel, 5 szabálysértési feljelentéssel zárult. A kereskedelmi üzletekben, közintézményekben és egyéb, a jogszabályban meghatározott helyeken a hétvégén 54-szer intézkedtek, amiből 47 zárult figyelmeztetéssel, 7 pedig szabálysértési feljelentéssel.

A hétvégén 4 vendéglátóhelyen kellett intézkedniük a rendőröknek, mert nem tartották be a korlátozó szabályokat. Egy esetben figyelmeztetést, 3 esetben szabálysértési feljelentést alkalmaztak. Kiss Róbert utóbbiakkal kapcsolatban megjegyezte, péntek éjjel Esztergomban szabálysértési feljelentést tettek, mert egy szórakozóhelyen 23 óra után is kiszolgálták a vendégeket, akik a helyszínen szeszes italt fogyasztottak. Ugyancsak szabálysértési feljelentést tettek Budapest belvárosában két vendéglátóhelyen is. Eddig összesen 64 rendőri intézkedésre volt szükség vendéglátóhelyeken a korlátozott nyitvatartásra vonatkozó szabályok be nem tartása miatt.

 

 

18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.