Átadta megbízólevelét az Egyesült Államok új magyarországi nagykövete

2018. június 25., 17:04

Szerző:

Átadta megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek David B. Cornstein, az Egyesült Államok új magyarországi nagykövete hétfőn a Sándor-palotában.

Átadta megbízólevelét az új amerikai nagykövet Átadta megbízólevelét az új amerikai nagykövet
Fotó: Kovács Tamás

David B. Cornstein New York-i milliárdos üzletember - akinek nagyanyja magyar születésű -, korábban a kormányzati szférában és jótékonysági szervezetekben is vállalt szerepet. Tevékenykedett New York Állam Olimpiai Bizottságának elnökeként, a Battery Park városi tanácsának tagjaként, valamint egy kemoterápiás kezelésekre szakosodott és egy cukorbetegekkel foglalkozó alapítvány is az év emberének választotta.

Kinevezése előtti szenátusi meghallgatásán az amerikai-magyar kapcsolatok erősítését, az amerikai gazdasági érdekek érvényesülését, a demokratikus értékek előmozdítását, valamint az antiszemitizmus visszaszorítását nevezte céljainak.

Az amerikai nagykövet előtt Virginia Hesse, a Ghánai Köztársaság, valamint Anunciada Fernández de Córdova y Alonso Viguera, Spanyolország új magyarországi nagykövete is átadta megbízólevelét a köztársasági elnöknek.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.