Andy Vajna tovább terjeszkedik, négy új tévécsatornát indít idén

2018. március 15., 14:34

Szerző:

Az Andy Vajna kormánybiztos tulajdonában lévő TV2 Média Csoport múlt héten jelentette be, hogy két új tévécsatornát indít Spíler 2 és Spíler 3 TV néven. Pár nappal később, március 8-án a VII. Országos Nagykereskedelmi és Gyártói Konferencián Dirk Gerkens vezérigazgató pedig azt jelentette be, hogy az év végére a mostani 11-ről 15-re nő a tévétársaság kábelcsatornáinak száma. Ami azt jelenti, hogy kettő helyett négy új csatornával terjeszkedik Vajna cége – írja a 24.hu.

Gerkens a konferencián elmondta, hogy korábban a TV2 Csoport kizárólag reklámbevételekből élt, ezzel viszont nagyon ki volt szolgáltatva a piaci mozgásoknak. Ezért indították el az előfizetések miatt a kábelcsatornákat. Eleinte hárommal kezdtek, év végére lesz meg a tizenöt.

A vezérigazgató szerint még mindig nagyon jó üzlet a tévé, mert erős elérést biztosít azzal, hogy napi négy órát tévéznek a magyarok átlagosan, ráadásul olcsóbb a régióhoz képest Magyarországon tévében hirdetni.

Gerkens beszélt a TV2 térnyeréséről, az RTL Klub és a TV2 versengéséről is. Első dolga kinevezése után az volt, hogy lecserélt szinte mindenkit a csatornánál.

– Ugyanis a legfontosabb gond az emberekkel volt, illetve a mentalitásukkal. Ha minden nap veszítesz, akkor egy idő után elhiszed, hogy egy lúzer vagy

– indokolta döntését a vetélytárstól, az RTL Klubtól átigazolt vezérigazgató.

Azt is hozzátette, hogy mára megváltozott a mentalitás a cégnél, és a TV2 „társ-piacvezetővé” vált, ráadásul nagyon nyereséges év lesz az idei.

Andy Vajna már így is megkerülhetetlen szereplője a médiapiacnak. Övé a Rádió 1 hálózat több mint 30 kereskedelmi rádiós frekvenciával, és az ő érdekeltségébe tartozik a budapesti és nyíregyházi Retro Rádió, a Borsot, a Délmagyarországot és a Kisalföldet kiadó Lapcom Zrt., és a Hold Reklám Kft. Tavaly a Marketing&Media szaklap őt választotta az ország legbefolyásosabb médiatulajdonosának.