Annyira összeveszett a hatévessel, hogy egy bottal félholtra verte a gyerek anyját a 26 éves nyíregyházi férfi

2018. június 20., 17:06

Szerző:

A Nyíregyházi Törvényszék  életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 4 év 6 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte K. F. vádlottat.

A bíróság által megállapított tényállás szerint

a 26 éves vádlott 2016. november 19-én összeveszett egyik gyermekkorú ismerősével,

aki hazament, a történtekről beszámolt az édesanyjának. Később a nő és a gyermeke hazafelé tartott egy névnapi ünneplésből, és az útjuk a vádlott háza előtt vezetett el.

Az édesanya bekiabált a vádlottnak, hogy jöjjön ki, és beszéljék meg a történteket. A vádlott egy vastag bottal ment ki, és előbb a gyermek felé sújtott, aki védekezésül felemelte a karját, így az ütés azt találta el.

Ezután a vádlott többször fejen ütötte a gyermek anyját, aki az ütésektől a földre rogyott.

A koponyát ért ütések olyan erejűek voltak, hogy a nő életveszélyes állapotba került, a gyermeknek pedig eltört a karja.

A vádlott további támadásának családtagjai vetettek véget. Az ítélet nem jogerős.

(24.hu nyomán)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.