Andy Vajna féktelenül robog tovább, menet közben elnyelt egy szolnoki rádiót

2018. április 17., 14:46

Szerző:

Andy Vajna filmügyi kormánybiztos, a már több mint 30 hazai rádiós frekvenciára ráhatással bíró milliárdos, a TV2, a Bors és a Délmagyarország tulajdonosának közvetlen közelébe került a Szolnokon az FM 102,4 MHz-en sugárzó Amadeus Rádió, tudta meg a 24.hu.

Az Amadeus Rádiót működtető Amadeus Rádió Kft.-t ugyanis nemrég megvásárolta a Tranzisztor Kft.

A Tranzisztor Kft. nevén van Budapesten a Retro Rádió, melynek műsorait a filmügyi kormánybiztos programigazgatójának cége gyártja, reklámidejét pedig egy Andy Vajna nevén lévő cég értékesíti a hirdetőknek. A Tranzisztor Kft. a Retro Rádiót Budapesten ugyanabból az irodahelyiségből működteti, ahol a Vajna nevén lévő Rádió 1 stúdiója is van, és olyannyira szoros a kötelék, hogy

a Retro és a Rádió 1 munkatársai gyakran át is integetnek egymásnak az üvegfalon keresztül.

A rádió tulajdonosát, Kövecses Ferencet egy ideje már ostromolták kormányközeli figurák, hogy nagyon kellene nekik a rádió, illetve a frekvencia. Ez a folyamat zárult le a kormányközelbe kerüléssel – írja a lap.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.