Állj, állj, állj, megvan Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozata!

2018. február 1., 15:43

Szerző:

A Hír TV Célpont című oknyomozó műsora megszerezte Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozatát is. Itt már nyoma sincs a miniszterelnöknél látható puritánságnak – írja a hirtv.hu.

Bár a nyilatkozatban nem szerepel az a Mercedes luxuslimuzin, amellyel rendszeresen jár, és amelybe a kamerák kereszttüzében rendre beszáll, bevallott viszont egy luxus kategóriájú Lexus-t egy sokkmilliós Bombardier és egy ugyancsak meglehtősen drága Harley Davidson motort is.

Részvényeket tekintve is sikeres évet zárhatott a gázszerelőből lett üzletember. Konzum részvényekben 102 millió, Opus részvényekben 1,9 milliárd, takarékbetétben 1,6 milliárd, míg készpénzben 100 millió forint van a tulajdonában.

Az érdekeltségébe tartozó társaságok közül többen is változott a tulajdoni aránya. A Búzakalász Kft.-ben 80 százalékról 60 százalékra, a Mészáros Gasztro Kft.-ben pedig a tavalyi 20 százalékról 15 százalékra csökkent. A Mészáros és Mészáros Kft.-ben 50 százalék tulajdonjoggal, a tavalyihoz képest erősen visszaesve csupán 533 millió forintos osztalékot vett ki.

A 100 százalékos mészáros tulajdonban levő R-kord Kft.ből 1,4 milliárd forintot vehetett ki – írja a hírportál.

Mit ismeretes, a Vál-völgyi Rockefeller 2017 végéig mindösszesen 476 milliárd (!) forintnyi közbeszerzést nyert el, barátjától, Orbán Viktortól nyilván tökéletesen függetlenül.     

A kormánytagok vagyonnyilatkozatairól itt írtunk.