Alföldivel hekkelték meg Pécs önreklámját

2018. május 6., 16:39

Szerző:

Köszöntjük Pécsett, a kultúra városában! – fogadja több óriásplakát is a városhatárban az érkezőket. A vasárnapi pécsi ellenzéki tüntetés szervezői azonban két táblát kicsit átalakítottak: Alföldi Róbert arcképét ragasztották rá – írja a Szabad Pécs.

A táblák átragasztása egyértelmű fricska a városvezetésnek a színész rendező darabjának lemondása miatt. A pécsi Zsolnay Színház még áprilisban váratlanul és  indoklás nélkül lemondta az Igenis, miniszterelnök úr! május végi bemutatóját. A polgármester ugyan megpróbált maszatolni, még a közlemény kiadása után is azt is állította, hogy nem marad el semmilyen előadás, a Zsolnay Örökségkezelő Központ ügyvezetője pedig elvitte a balhét, valójában egy fideszes politikus felszólítására született meg a döntés, hogy a darabot nem mutathatják be. Mégpedig bosszúból, mert Mellár Tamás legyőzte a választáson a fideszes Csizi Pétert.

Simon Wintermans, a ma este hat órakor, a Széchenyi téren kezdődő kormányellenes tüntetés szervezője a Szabad Pécsnek azt mondta, hogy ő fog beszélni este erről az akcióról, mert fontos szerepet szán a beszédében ennek a témának.

Fotó: Szabad Pécs

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.