Ahogy sejtettük: kamu volt a meztelen képért fesztiváljegyet oldal

2017. december 14., 19:36

Szerző:

Már el is tűnt a netről az az oldal, amely nagy felháborodást és kisebb pánikot is kiváltott nemcsak Magyarországon, de a szlovákiai Komáromban is. Arról az oldalról van szó, amely fesztiváljegyeket ígért fiatal lányok merész – meztelen – képeiért cserébe. Egy darabig látható is volt több tucat fiatal lány meztelen képe, néhány óra múlva azonban mind eltűnt.

Már az gyanús volt, hogy egy álolvasói levél hívta fel a figyelmet erre a felháborító és erkölcstelen oldalra. A levelet azonban pontosan ugyanolyan szöveggel rengeteg portál megkapta. Sok felháborodott cikk született is a témában, sőt Komáromban kisebb pánik is kitört, riasztották az összes városi középiskolás szüleit, és még a rendőrséget is mozgósították. Az állevél szerint ugyanis egy helyi gimnázium környékén – a hazai verzióban egy egyetemnél – szórólapokat osztogatott valaki, amelyben fiatal lányokat biztattak meztelen képek küldésére.

A bizonyos oldal rövid tündöklés után már meg is szűnt. Most már csak ennyi olvasható rajta: 

Az oldal nem elérhető
Az oldal pár napja lett csak publikus.
0 regisztráció érkezett ez idő alatt.
A képeket a Motherless.com oldalról egy algoritmus véletlenszerűen jelenítette meg. Tehát helyben sem tároltuk a Motherless képeit.
Soha senki sem szórólapozott sehol a s...y.com nevében (az url-t direkt nem közöljük).
Legfontosabb szabályunk volt, hogy csak 18 felettiek regisztrálhassanak.

Ez azt jelenti, hogy egyetlen magyar lány nem küldött képet, az összes fotó egy nemzetközi oldalról származik. Mindez megerősíti korábbi gyanúnkat, hogy az oldal sajátos marketingjével egy vagy több szexpartner-közvetítő vállalkozás vagy egy egész, hasonló profilú hálózat népszerűsítését szolgálta volna, bár valószínűleg az üzemeltető azzal is elégedett lett volna, ha nagy forgalmat generál az oldalon.

Ugyanennek a domainnek a .hu-s, azaz magyar változatát egyébként egy magyar egyéni vállalkozó regisztrálta december 11-én, és egy ugyanilyen nevű ember dolgozik Gattyán György, a szexwebkamerás szolgáltatásokból Magyarország egyik leggazdagabb emberévé vált üzletember egyik cégénél is.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.