Embertelen brutalitás: száznál is több agyonvert kutya tetemét találták meg Hajdúsámsonnál

2020. február 17., 21:20

Szerző:

Száznál is több agyonvert kutya tetemét találták meg állatvédők Hajdúsámson mellett. Két lefedett gödör tele volt kutyák csontjaival, de nemrég odakerült, elpusztult állatok is hevertek a területen – számolt be a hvg.hu a Debreciner.hu cikkéről.

Az állatok az elsődleges szakvélemény szerint traumás sérülések miatt pusztulhattak el.

Miután a lap munkatársai tudomást szereztek a kutyatetemekről, két állatvédő szervezet, a Speciális Állatmentő Egység és az Országos Állatvédőrség Alapítvány munkatársaival mentek el a helyszínre, ahol a cikk szerint „szinte mindenhol koponyákat és más csontokat lehetett szétszórtan találni”. A csontokat követve jutottak el két közeli, már betemetett gödörhöz, amelyekben régóta gyűlhettek a csontok. Rendőröket is hívtak, akik helyszínelést végeztek.

Több tetemet is találtak, amelyek zsákban kerültek a gödrökbe, akadtak kölyökkutyák is köztük. Az elföldelt állatok között akadtak macskák is.

Az Állatvédőrség munkatársa először arra gondolt, hogy a kutyákat lelőtték, mivel a még nyitott gödrökben találtak szőrén mellkas- és homloktájékon vérfoltok látszottak. Később azonban kiderült, hogy másról van szó: valaki olyan erővel üthette meg az állatokat, hogy attól pusztultak el.

Az állatvédők információi szerint

a terület az önkormányzaté, ám a helyi hivatalban senki sem tudott a gödrök létezéséről.

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.