A V18 is előjött a szerintük nyerhető körzetek listájával

2018. március 20., 14:25

Szerző:

A V18 csoport összeállította a legesélyesebb ellenzéki jelöltek listáját, hogy segítsék a választók döntését, akik arra a képviselőjelöltre kívánnak szavazni, akinek a legnagyobb az esélye a Fidesz-KDNP jelöltjének legyőzésére – írja a szervezet.

​A listát két csoportra osztották: az elsőbe azok az ellenzéki képviselőjelöltek tartoznak, akik a pártok további megegyezése nélkül is legyőzhetik a választókörzetükben a Fidesz-KDNP jelöltjét, a másodikba azok a körzetek kerültek, ahol jelenleg még a pártokon múlik a választás eredménye, koordinációra, visszalépésekre van szükség ugyanis az ellenzéki jelölt győzelméhez. Az első csoportba 25, a másodikba 40 választókerület tartozik a V18 szerint, azaz úgy számolnak, hogy 41 helyen esély sincs legyőzni a Fidesz jelöltjét.

A csoport ígéri, ​hogy az aktuálisan legfrissebb közvélemény kutatások alapján a listákat folyamatosan frissítik.

​Részletek a V18 honlapján.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.