A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat alelnökévé választották Szakály Sándort, aki a zsidók kamenyec-podolszkiji lemészárlását idegenrendészeti kérdésnek nevezte

2018. május 29., 19:41

Szerző:

Szakály Sándort, a Veritas Történetkutató Intézet főigazgatóját, a Károli Gáspár Református Egyetem tanszékvezető egyetemi tanárát választották a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) alelnökévé.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A TIT keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a közelmúltban elhunyt Tőkéczki László helyére választottak új alelnököt a keddi közgyűlésen. Az 1841-ben Magyar Természettudományi Társulat néven alapított szervezet feladata, hogy országosan összehangolja és képviselje a tudományosan megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, magatartás- és cselekvésminták közvetítését a társadalom számára. Mai nevét 1958 óta viseli – írja az MTI.

Szakály Sándor volt az aki egyebek mellet azt mondta: a több mint 20 ezer ember meggyilkolásával végződő 1941-es kamenyec-podolszkiji deportálásról, hogy a történészek között többen úgy ítélik meg, hogy ez volt az első deportálás, de „véleménye szerint ez inkább idegenrendészeti eljárásnak tekinthető, mert azokat, akik nem rendelkeztek magyar állampolgársággal, ide toloncolták ki”.

2024. április 20., 10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

2024. április 19., 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

2024. április 19., 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.