A TASZ is visszaszólt Schmidt Máriáéknak

2018. április 12., 17:22

Szerző: Bíró Veronika

A Figyelő Soros-zsoldos listájába a Társaság a Szabadságjogokért is bekerült. A jogvédő szervezet (ami nem a Figyelő) munkatársai között vegyes érzelmeket váltott ki Schmidt Máriáék húzása. Ők is készítenek listákat, igaz, ők nem magánszemélyekről, és büszkék munkájukra és közösségükre – áll a közleményükben.

– Az ilyen listázások a történelemkönyvekben végzik, a legsötétebb lapokon. Amikor legutóbb a Jobbik részéről Gyöngyösi Márton listát akart készíteni a zsidó származású parlamenti képviselőkről, akkor még a Fidesz is tiltakozott ez ellen. Ma ott tartunk, hogy a kormánypárt szellemi műhelyeiben készülnek listák független civilekről. Olyan embereket listáznak, akik áldozatos munkát végeznek Magyarországért, sokszor az állam feladatait is átvállalva – írják.

Büszkék munkájukra, ingyenes jogi segítségükre, amit például a szegénység miatt elszakított gyerekeikért küzdő szülőknek, a fogyatékossággal élő embereknek, és a kiszolgáltatott helyzetben élőknek nyújtanak.

„Mi jogvédő szervezetként a mindenkori hatalom túlkapásait és mulasztásait listázzuk 24 éve kitartóan. Bárhogy fenyegetnek minket, jövőre 25 évesek leszünk. Szellemiségünket, az elveinket nem lehet eltiporni. Ne a listát lásd, hanem azt a büszke és szabad közösséget, ami érted is dolgozik.”

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.