A szocialista jelölt nyerte a mezőtúri időközi választást

2018. szeptember 10., 11:13

Szerző:

Haláleset miatt rendeztek időközi önkormányzati képviselőválasztást a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúr egyik körzetében. Az MSZP jelöltje, Kovács Mihály nyert – írja a Népszava.

A részvétel alacsony volt a választáson, mindössze 22,4 százalékos. A valasztas.hu adatai szerint Kovács 149 szavazatot kapott, csak öttel többet, mint a függetlenként induló, de a Fidesz által támogatott Uzsoki János.

A szintén független Tóth Péterre 103-an szavaztak, a munkáspárti Bíró Imrére pedig nyolcan.

2014-ben ebben a választókerületben még a Fidesz-KDNP jelöltje nyert meggyőző fölénnyel Kovács Mihállyal szemben, aki ekkor csak 99 szavazatot kapott.

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.