A szégyen nem lemosható – civilek üzengetnek Mészáros Lőrinc migránsozós pécsi lapjának a járdán

2018. július 19., 14:01

Szerző:

A pécsi Fidesz-közeli média ellen tiltakozók hagyományt teremtettek, sorozatban ötödször üzentek a Mészáros Lőrinc-féle megyei napilapnak – írja a Zoom. A Dunántúli Naplónál nincs sok változás a választás óta, ugyanúgy zajlik a kötelező migránsozás, kulturkampfos írások, Mellározás, illetve a kormány dicsérete továbbra is a fő csapásirány. Erre reagálnak a civilek és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt a maguk módján: a szerkesztőség bejárata előtti úttesten üzennek a lap dolgozóinak.

Első körben június közepén festették fel az úttestre a helyi holland ellenzéki, Simon Wintermans vezetésével, hogy Vitéz Dunántúli Szégyen és Gyalázat. Mindezzel egy a megyei napilapokban megjelent Horthy Miklóst dicsőítő cikkre kívántak reagálni. 

A feliratot másnapra el is tüntették, de kisvártatva megjelent egy újabb: A szégyen nem lemosható!

Június végén a Srácok tényleg nem! felfestés volt olvasható, stílszerűen narancssárgával fújva, majd miután azt is levakarták, a Mondom! került fel.

Aktuálisan – szerdán – már a Baszki! szót nyomták fel a Napló épülete elé, megspékelve egy Kivándorlást Támogató Szervezet matricával.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párttól a Zoom.hu megtudta, hogy a Basky nevű művész járt suttyomban a megyei napilap épülete előtt és ő hagyta ott a kéznyomát. Egyébként ő az, akinek a vonatozó Orbánt megörökítő művét először a világhírű Banksy alkotásának hitte a sajtó. A pécsi kormánypárt-közeli média még számíthat további akciókra – írja a lap.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.