A Szabad Pécs megkérdezte, hogy kiírnak-e közbeszerzést Orbán Viktor március 15-i fenyegetéseinek a végrehajtására

2018. március 22., 09:48

Szerző:

„A választás után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is" – fenyegette meg az országot Orbán Viktor március 15-én.  

Fotó: Merész Márton

A drámai bejelentés sokak fantáziáját beindította. A Szabad Pécs szerkesztőiét is, akik – abból kiindulva hogy a Fidesz április 8-án ismét nyerni fog – mindjárt a beszéd másnapján három kérdést intéztek Havasi Bertalanhoz, a kormányfő sajtófőnökéhez:

  • 1. Az elégtétel vételére a IV. Orbán-kormány a jelenlegi információk szerint kíván-e kiírni közbeszerzést?
  • 2. Lehetségesnek tartják-e, hogy a végrehajtásra EU-s pályázati forrást is felhasználjanak?
  • 3. Kivételt tesznek-e ezzel a fontos üggyel, és lehetséges lesz-e a program finanszírozására tao-pénzt utalni?

Választ még nem kaptak, de ha megérkezik, mi igyekszünk mi is megosztani önökkel. 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.