A Soros-alapítvány szóvivője: kiderült, kik az igazi zsoldosok, ez igazi zsoldosmeló volt

2018. április 5., 18:06

Szerző:

„Ők az igazi zsoldosok, hiszen ez igazi zsoldosmeló volt” – mondta a 168 Órának a Nyílt Társadalom Alapítványok szóvivője. Csontos Csaba arra reagált így lapunknak, hogy kiderült: egy magánkézben lévő, volt hírszerzőkből álló izraeli biztonsági cég állt rá Magyarországon több olyan civil szervezetre is, amelyet az Orbán-kormány vett a célkeresztjébe a bevándorlás és Soros György elleni kampány során.

Az Index idevágó cikkéből is kiderült: a Migration Aid nem az egyedüli szervezet volt, amellyel az izraeliek felvették a kapcsolatot. Más történettel, más fedő cégek nevében Magyarországon megkeresték a Nyílt Társadalom Alapítvány budapesti irodáját és a TASZ-t és az Index úgy tudja, hogy a Magyar Helsinki Bizottságot. Írtak a berlini székhelyű Civil Liberties Union for Europe (CLUE) nevű szervezetnek is, amelynek a vezetőjéről, Dénes Balázsról március 15-én az izraeli Jerusalem Post írta meg, hogy az Orbán-kormány ellen lobbizik Németországban. Az érintett civil szervezetek fejében ekkor állt össze a kép, hogy miről lehet szó, de közülük csak a Migration Aid fordult az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz.

A Nyílt Társadalom Alapítvány nem hagyta magát, a civilek lebuktatják az igazi zsoldosokat

Az – írja az Index –, hogy ki adott megbízást a civil szervezetek kompromittálására és ki fizette az akció több millió forintos költségét, nem világos, de az nyilvánvaló, hogy az Orbán-kormány megpróbált élni a lehetőséggel. Ehhez elég felidézni, amit Kovács Zoltán kormányszóvivő mondott, vagyis hogy hangfelvételek igazolják, Magyarországot „nemzetközi hálózatba szerveződött erők” akarják eltántorítani a bevándorlást ellenző politikától.

Minderre Csontos Csaba lapunknak azt mondta: maradtak nyitott kérdések, így például az is, hogy közvetlenül ki volt a megbízó. A Nyílt Társadalom Alapítványok magyarországi szóvivője szerint a Soros György által alapított szervezet nem kívánt találgatásokba bocsátkozni, ugyanakkor bíznak benne, hogy az illetékes hatóságok minden, akár a nemzet biztonságát veszélyeztető körülményt feltár majd, hiszen itt külföldi – a nemzetiség nem is számít ebben az esetben – hírszerzők, azaz ügynökök befolyása is felmerülhet.

Csontos szerint a korábban a Magyar Időkben és vélhetően ezzel összefüggésben a Jerusalem Postban publikált, a civil szervezeteket lejáratni kívánó anyagokra az Orbán-kormán komplett gyűlölethadjáratot épített, holott a valóságban ismét bebizonyosodott, nem a civilek, hanem valaki más végzett zsoldosmelót, hiszen pénzért, ki tudja, milyen megbízás alapján súlyos titkosszolgálati manővereket hajthatott vége.