A sólyi kislány szülei még reménykednek, hogy nem is az ő gyermekük holttestét találták meg

2018. május 20., 19:55

Szerző:

Egy 15 éves hajmáskéri fiatalt gyanúsítanak a rendőrök azzal, hogy megölt egy nyolcéves sólyi kislányt. A faluban mindenki értetlenül áll a történtek előtt. A fiúval kisgyerekkora óta komoly gondok voltak, egyszer a székhez kötözte tanárát. A hírek szerint – amikor a fiút letartóztatták, találtak a házban egy másik, fogvatartott kislányt is, akit korábban eltűntként kerestek. Ezt az információt azonban nem erősítette meg a rendőrség.

Az Index helyszíni riportjából ráadásul kiderült: még az eltűnt kislány szülei sem tudják, az ő gyermekük ruhátlan holttestét találták-e meg Királyszentistvánon a Séd patakban szombat hajnalban.

Bizonyos, hogy gyilkosság történt, sőt a rendőrség a feltételezett tettes előzetes letartóztatását is kérte, a családja szerint azonban csak kedden derül ki, hogy az ő péntek este eltűnt gyerekük holtteste lett-e meg, vagy valaki másé.

Az eltűnt nyolcéves kislányt sokan látták a faluban rollerezni, néha egyedül elgurult a fagyizóba, volt aki szerint cserfes, volt, aki inkább hallgatagnak írta le. Veszprémben tanult egy speciális általános iskolában, ide a megyeszékhelyen dolgozó szülei vitték minden nap. A nagyobbik, 13 éves testvér Hajmáskérre jár iskolába.

Ez azért fontos, mert a két kilométerre lévő Hajmáskéren él az a 15 éves fiú is, akit a rendőrség őrizetbe vett, két évvel ezelőtt a fiúk osztálytársak is voltak. Felszínes barátságban voltak, gyakran látták őket a falubeliek hármasban. Van, aki szerint a gyerekek a szokásosnál talán kicsit szabadabban jártak el otthonról, de mindenki jóravaló, dolgos embereknek írta le a szülőket, a gyerekek nem voltak elhanyagoltak.

Sólyon holtan találtak meg egy kislányt, de egyelőre több a kérdés, mint a hatósági válasz
Fotó: veol.hu

Pénteken a gyanúsított fiú elment a testvérpárhoz, de ezúttal a nagyobbik fiú nélkül, csak a kislány ment le vele a focipályára, erről szólt az apjának is. Aki fél órával azután kezdte el keresni a lányt, miután a testvér sem találta őket a focipályánál. Két órával később értesítették a rendőrséget.

Ezután kutatta a falu is, és találtak rá a véres ruhákra Sédnél, túl a 8-as út építkezése után vitatható szabályossággal ideiglenesen lerakott, azóta gazzal benőtt sittdombon.

„Mi a sajtóból többet tudunk, mint a rendőrségtől” – mondták az Indexnek a kislány szülei, akik csak kedden mehetnek azonosításra. Szavaikból az derült ki, még reménykednek, hogy nem az ő lányuk az áldozat. A rendőrség ugyanis az édesanya állítása szerint nekik azt mondta, hogy a hajmáskéri fiú otthonában volt egy másik nyolc éves kislány, aki sajátjaként nevezte meg az eltűnt kislány édesanyját és bátyját.

De ezt a kislányt egyelőre szintén nem láthatták a szülők, így nem világos, kiről lehet szó. Nem tudott erről semmit a gyermekpszichológus által, a szülők nélkül meghallgatott báty sem, akitől a rendőrség tudja, hogy húga a hajmáskéri fiúval ment le a focipályára.

A feltételezett gyilkos otthonában talált másik kislányról szóló verziót gyengíti, hogy a rendőrség erről közleményeiben egyáltalán nem tett említést, sőt kimondottan azt írják, hogy a sólyi lány holttestét találták meg. A hatóságok a másik kislányról szóló reggeli hírek óta – melyekről a 168 Óra korábban beszámolt – nem cáfolták azokat, noha az Index idevágó kérdéseire azt írták: „feltett kérdésébe foglalt információkat nem tudjuk megerősíteni.”

További furcsaság, hogy a rendőrség közleménye nem szólt a feltételezett tettes koráról és pontos lakhelyéről, a falu viszont bizonyosan tudja, hogy a hajmáskéri fiút vették őrizetbe, már csak azért is, mert Sólyon felőle is érdeklődtek a rendőrök a lakóktól. Ráadásul több helybeli is volt, aki látta őket együtt, amint elindultak a focipálya felé.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.