„A rémült arcukat látom, nem tudok ettől szabadulni” - Először adtak interjút Eva Rezešová áldozatainak gyerekei

2018. szeptember 5., 10:02

Szerző:

Megszólaltak a az Eva Rezešová által okozott halálos balesetben elhunyt két házaspár gyermekei. A gíermekek a hvg.hu-nak adtak interjút először a szerencsétlenség óta. Elmondták, már a másodfok végén tudták, hogy úgyis 6 évet fog csak ülni, nálunk ez a törvény, bár

azt gondolják, hogy nem ült mindenért, amit tett,

és aggódnak mások veszélyeztetése miatt. A portál kérdezte őket arról, mit szóltak a szabadulása körüli felhajtáshoz, mire azt válaszolták, nekik ettől nem lett se jobb, se rosszabb és nem lepődtek meg rajta, hiszen az egész eljárás alatt így viselkedtek, például amikor bulit tartottak, amikor házi őrizetbe kijött.

Szabadlábra helyezték a halálos közlekedési balesetet okoz? Szabadlábra helyezték a halálos közlekedési balesetet okoz?
Fotó: Fotó: MTI/Lakatos Péter

A családtagok azt mondják, minden anyagot elolvastak az eljárással kapcsolatban, végigültek minden tárgyalási napot.

- Mindent, de mindent elolvastam, ami az üggyel kapcsolatos volt, sokszor éjszaka, gyakran sírva olvastam a szakértői véleményeket. Közben is iszonyú fájdalom volt bennem, szinte minden nap sírtam, volt, hogy többször, mert rengeteg emlék jutott eszembe a nap bármely szakában, szinte bármiről.

A családtagok elmondták, Eva Rezešová nem kért tőlük bocsánatot, bár nem is azt várták volna, csupán azt, hogy tanusítson megbánást, amit nem láttak rajta.

- A történtek látványos megbánása esetén akár kisebb büntetést is kaphatott volna, mint a látott védekezés mellett. És mindenkinek könnyebb lett volna. Ha van népmesei tanulság, akkor ez az.

Azzal kapcsolatban, hogy az elsőfokú eljárásban felmerült, családtagjaik hibáztak, miközben előzve behúzódtak a belső sávba, ahol a nagy sebességgel érkező BMW hátulról gyakorlatilag letarolta, azt mondták, olyan volt számukra mint egy fikció, azt hitték, megnyílik alattuk a föld. - Rá gondoltam, aki vezette az autót, és borzasztóan szégyelltem, hogy nem tudtuk megvédeni őt - mondta az egyik áldozat gyereke.

Egyikük az igazságügyi szakértői kamarához fordult, és etikai eljárást kezdeményezett az elfogultság miatt kizárt szakértők ellen, aminek nem lett semmilyen eredménye.

A két gyerek azt mondja harmincegynéhányévesen ők lettek hirtelen a legidősebb generáció a családban. - A tragédián túl sokat elvett az életünkből az igazságért folytatott, sokáig reménytelennek látszó harc. A nyilvánosság ereje azonban megfordította az ügyet, legalább nem volt hiábavaló ez a küzdelem - zárta egyikük a hvg.hu-nak adott interjút. A másikuk arról beszélt, hogy azt szokta álmodni, együtt vannak, de sokszor az elképzelt, rémült arcukat látja, amikor ég az autó, és nem tud a rémképtől szabadulni.