A pesti zsidók elkülönítésére használt házat ragasztott le a KDNP a civileket megbélyegző matricával, de az Orbán-kormányt ez nem érdekli

2018. június 14., 12:27

Szerző:

A Népszínház utca 16. szám alatt tartott sajtótájékoztatót a KDNP. A házban működik ugyanis a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület. A kormánypárti politikusok az akció keretében a  házon lévő névtáblára egy „Bevándorlást támogató szervezet” feliratú matricát ragasztottak.

Tiskóczki Flóra ifjú kereszténydemokrata megbélyegző matricát helyez el
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Tették ezt úgy, hogy tuvalévő: a Menedék küldetése a magyar kormány által már elismert menedékkérők integrációjának segítése, tehát ők leginkább olyan emberekkel foglalkoznak, akiket maga a kormány engedett be Magyarországra.

A fejleményt még visszataszítóbbá teszi azonban, hogy a Népszínház utca 16. szám alatti ház egy csillagos ház.

– írja a Mérce. Azaz egy olyan épület, ahol a vészkorszak alatt a sárga csillag viselésére kötelezett zsidóknak kellett a város többi polgárától elkülönítve lakniuk embertelen körülmények között. Innen vitték őket a haláltáborokba vagy vagy egyszerűen csak a Duna-partra tömegével agyonlőni. A házakat a nyilasok sárga csillaggal jelölték meg.

Gulyás Gergely a mai kormányinfón reagált a történtekre. Azt mondta, hogy a 444 (amely egyébként szintén a Mérce anyagát vette át) mesterségesen és manipulatív módon teremt párhuzamot az épület múltja és a civil szervezetek érintő kormányzati kritika között.

Neki Hollik István jó barátja, s nem kommentálja az ügyet, a kormány pedig nem foglalkozik matricázással

– fűzte hozzá, emlékeztetve arra, hogy az ötlet a civil szervezetek irodáinak a kapujában felragasztott matricákről Hollik István fejéből pattant ki. A KDNP-frakció szóvivője (aki egyébként a Fidesznek is tagja) elsőként az Amnesty International irodájánál helyezett el egy megbélyegző matricát.  

 

 

 

 

 

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.