A Nézőpont szerint nincs kormányváltó hangulat

2017. szeptember 22. 12:25

A teljes felnőtt népesség körében 48 százalék, a választási részvételüket biztosra ígérők körében pedig 57 százalék nem szeretné, ha megbukna 2018-ban a jelenlegi kormány – derül ki a kormányközeli Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából.

A felmérés alapján a teljes felnőtt népesség 48 százaléka azt szeretné, ha maradna 2018-ban a jelenlegi kormány, ezzel szemben mindössze 35 százalék szeretne kormánybukást. Érdekesség, hogy az ellenzéki szimpatizánsok átlagosan 14 százaléka sem szeretne kormánybukást. A kormánybukást nem preferálók aránya a baloldali (MSZP, DK, Együtt, Párbeszéd, Liberálisok) táboron belül 20, a Jobbik-táboron belül 17, a Momentum szimpatizánsai körében 15, míg az LMP-szimpatizánsok körében 4 százalék. Az ismeretlen pártpreferenciával bírók 28 százaléka szintén nem szeretné, ha megbukna a kormány.

A választási részvételüket biztosra ígérők körében még kevesebben vannak azok, akik kormánybukást szeretnének. A biztos szavazók körében tíz megkérdezettből közel hat (57 százalék) nem szeretne kormánybukást, ezt csupán harmaduk (34 százalék) támogatná.

Forrás: Nézőpont Intézet