A nagyanyó is segített unokájának a drogdílerkedésben Kalocsán

2018. július 17., 11:10

Szerző:

A 22 éves miskei férfi és 53 éves apósa 2017 tavaszán egy házban laktak, amelynek közösen használt nappalijában, fürdőszobájában és az após hálószobájában az ismeretlen helyről általuk közösen beszerzett kábítószert és etil-hexedron tartalmú porokat (új pszichoaktív anyagokat) tartották. Itt porciózták ki egy digitális mérleg segítségével a növényi törmelékeket és porokat is, amiket fóliába csomagolva árultak kalocsai és drágszéli vevőiknek.

A vevők a porokat és növényi törmelékeket dohánnyal összekeverve fogyasztották.

A fiatalabb férfi az új pszichoaktív anyaggal átitatott növényi zúzalék,

a herbál értékesítésébe bevonta Kalocsán élő 68 éves nagymamáját is, aki a lakókörnyezetében élőknek 500-1000 forintért árulta az egyenként kimért adagokat.

Épp akkor is értékesíteni indult az asszony, amikor 2017. október 12-én házkutatást tartottak nála, és mellényzsebéből 21 darab alufóliába csomagolt növényi törmeléket foglaltak le.

A miskei vádlottak ingatlanában ugyanaznap tartott házkutatás során

351 darab alufóliába csomagolt növényi törmeléket,

MDMA-t tartalmazó, koponya-6 és Hulk feliratú tablettákat, etil-hexedron tartalmú fehér porokat, továbbá adagoláshoz szükséges eszközöket találtak. A lefoglalt digitális mérleg felületén kannabisz maradványok voltak. Emellett a munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkező vádlottaktól több mint 1 millió forint készpénzt is lefoglaltak. A miskei férfiaktól lefoglalt kábítószer mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, annak mintegy 3-4-szerese, de nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát.

A korábban előzetes letartóztatásban volt, jelenleg szabadlábon lévő miskei vádlottak bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni – írja az Ügyészség.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.