A munkaerő megszökött a Balaton-partról, de a NAV azért rendez egy jó kis nyári razziát

2018. július 13., 10:31

Szerző:

Július 16-án indítja meg újabb nagyszabású ellenőrzés-sorozatát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a razzia részleteiről Kis Péter András, a szervezet adóügyekkel foglalkozó szóvivője adott a Magyar Idők érdeklődésére felvilágosítást.

„A hivatal fokozott jelenléttel, vagyis több száz revizor részvételével kezdi meg hétfőn az akciót, az összehangolt vizsgálatokban a Balaton környéki települések kereskedőinek működését ellenőrzik a NAV-osok" – mondta a szóvivő, majd hozzátette: főként azoknál a vállalkozásoknál tartanak vizsgálatot, amelyek az online pénztárgépek adatai alapján kockázatosnak tekinthetők.

Ezeket az információkat felhasználva vendéglátóegységeket, ajándékboltokat, valamint piacokon és strandokon működő gazdasági szereplőket keresnek fel az adóellenőrök, akik leginkább azt vizsgálják meg, hogy az érintett gazdasági szereplők megfelelően átadják-e a nyugtát, a számlát, szabályszerűen használják-e online pénztárgépüket, és ­bejelentették-e alkalmazottaikat.

Ezek mellett a készpénzkészletekről is tudakozódni fognak az ellenőrök, adott esetben pedig a jövedéki termékek, így a cigaretta és az alkohol értékesítésének mikéntje is górcső alá kerül. A turizmusfejlesztési hozzájárulás teljesítésének ellenőrzése és az étel-ital automaták vizsgálata szintén szóba jöhet – írja a lap, amely arról viszont nem ír, hogy vlószínűleg ez a razzia lesz a vállalkozók legkisebb baja: a csodás magyar bérpolitikának köszönhetően a vendéglők, büfék tizede az idén már csak június közepén tudott kinyitni, abban bíztak, ha véget ér az iskola és befejeződik az egyetemeken a vizsgaidőszak, talán kapnak embert.

Ami azt jelenti, hogy sokan teljesen amatőrökkel próbálják végigvinni a szezont.

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.