A Momentum akár Fidesszel is koalícióra lépne

De persze csak egy Orbán Viktor nélküli Fidesszel, egy liberális koalícióban.

2018. február 23., 14:23

Szerző:

A II. kerületben vitáztak a Közös Ország Mozgalom meghívására a kerület ellenzéki országgyűlési jelöltjei. A fórumon Gulyás Márton azt kérdezte a jelöltektől, koalícióra lépnének-e egy Orbán Viktor nélküli Fidesszel, ha ez szükséges a stabil kormányzóképességhez.

Mérce beszámolója szerint az LMP jelöltje, Ungár Péter a kérdésre azt válaszolta, hogy olyan állatfaj, hogy orbántalanított Fidesz nincs, és egyébként is nem, nem, soha.

A DK jelöltje Niedermüller Péter a kérdést három szóban intézte el: nem, nem és nem.

Fotó: Mérce

Az Együtt jelöltje szerint ez arendszer mocskos, és ebben felelőssége van a kerületi vezetőknek és a pártkatonáknak is, így ő is nemmel válaszolt.

Benedek Márton, a Momentum jelöltje azonbanmeghökkentő választ adott, ugyanis azt mondta,

igen.

Szerinte egy Orbán Viktor nélküli Fidesszel abban az esetben lehet koalícióra lépni, ha az a koalíció a liberális demokrácia, a demokrácia intézményrendszereinek, a független intézményrendszerek visszaállítására jön majd létre.

 

 

16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.