A MOB elnöke már egy 2032-es budapesti olimpiáról ábrándozik

2017. október 19., 13:55

Szerző:

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az Inforádió Aréna című műsorában azt mondta: újabb olimpiai pályázat jöhet. Kulcsár Krisztián ezt céljának tekinti – adta hírül az Inforádió.

Kulcsár hozzátette, azon dolgozik, hogy Budapest pályázzon a nyári olimpiai játékokra, ez jelen állás szerint a 2032-es olimpiát jelentheti.

„Ennek pedig alapvető feltétele egy népszavazás” – mondta, de nem értjük, mire gondolhatott, hiszen az idén már volt egy olimpiai népszavazási kezdeményezés, amelyet a kormány a kínos kudarctól tartva sunyin megfúrt.

A MOB elnöke szerint többek között a vizes-világbajnokság, a cselgáncs-világbajnokság is erősíti azt a nemzetközi véleményt, miszerint a magyar főváros képes megrendezni egy olimpiát.

Arra kell figyelni, hogy Budapestet ne sorolják be azok közé a városok közé, amelyek európai játékokat, ifjúsági olimpiákat rendeznek, hanem maradjon azok között a potenciális résztvevők között, amelyek meg tudják rendezni a nagy olimpiát – mondta, hozzátéve: a MOB korábbi szerepkörének csökkenése az elnök elmondása szerint nem okozott presztízsveszteséget nemzetközi szinten, még akkor sem, ha ezt itthon sokan így látják.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.