A Miniszterelnökség inkább nem köt újabb szerződést Orbán Viktor ügyvédjének cégeivel

2018. július 24., 13:15

Szerző:

Megszűnik a Miniszterelnökség együttműködése az SBGK Ügyvédi Irodával, az Ész-Ker Kft.-vel és a többi külső közbeszerzési tanácsadóval.  Ezt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a keddi Kormányinfón – írja a 24.hu.

A tárca keretszerződést kötött, ami le fog járni, és nem indítanak új eljárást utána. Helyette a minisztérium 75-80 ember felvételével költséghatékonyabbá teszi az eljárást.

A portál emlékeztet arra, hogy a Miniszterelnökség rekordösszegű pénzt, 4,8 milliárd forintot költött a közbeszerzések szabályosságát segítő tanácsadókra, az Európai Bizottság mégis komoly kifogást emelt a magyarországi ellenőrzési rendszer miatt. Arra jutottak, hogy az uniós támogatásokból minden tizedik eurót indokolt megvonni Magyarországtól. A 29 vizsgált projektben számos súlyos hibát találtak az auditorok, az egyik pont a Miniszterelnökség 4,8 milliárdos keretmegállapodása.

Bajkai István
Fotó: Youtube

A döntés Orbán Viktor családi ügyvédjét, Bajkai Istvánt is érinti. Amint arról a 168 Óra számolt be elsőként, az ügyvédi irodája, az SBGK január végén majdnem félmilliárdos megbízást nyert el a Miniszterelnökségtől.