A makulátlan életű Farkas Flórián harcba száll a kamupártok ellen, nehogy valaki megtévessze a romákat

2018. január 10., 08:54

Szerző:

A Lungo Drom szükségesnek tartja a hazai cigányság megtévesztésére és kihasználására alakuló úgynevezett kamupártokkal kapcsolatos tájékoztatást – mondta a Magyar Hírlapnak  Farkas Flórián, a szervezet elnöke.

A szép cél érdekében a Lungo Drom helyi és országos szinten is tájékoztató kampányt indít majd a következő időszakban – mondta az elnök, a szervezet minapi elnökségi ülésén született döntésről.

A Fidesz parlamenti képviselője szerint 

„sajnos számos, jelen állás szerint legalább két-három szerveződés akar pusztán az állami forrás, illetve a potenciális támogatók megtévesztése, kihasználása céljából indulni a választáson, valós program nélkül." 

Farkas Flórián megerősítette, a Lungo Drom továbbra is a Fidesz szövetségeseként tevékenykedik, szerinte ugyanis kizárólag a polgári kormány romapolitikája jelent garanciát a cigányság társadalmi felzárkózására, ezt igazolják az eddigi eredmények. 

Fotó: Facebook/Orbán viktor

Szerinte fontos, hogy hangot adjanak annak az irányvonalnak, mely 2011 és 2015 között nem a botrányokról szólt, hanem az egyedülálló és igazoltan sikeres programokról.

Mint november végén megírtuk, a Farkas Flórián által emlegetett időszak valóban sikeres volt, de főleg neki. A korábban általa vezetett ORÖ 2011 és 2014 között mintegy 2 milliárd 873 millió forint támogatást kapott, Farkas Flórián saját hatáskörben ennek tíz százalékáról, 287 millió forint felhasználásáról dönthetett. Az ORÖ közgyűlésének semmilyen tudomása nem volt arról, mire költi a pénzt. Az ő ORÖ-elnökségéhez fűződik, hogy a Híd a munka világába programra szánt 1,6 milliárd forintot nem a célok megvalósítására költötték, ezért a roma szervezetnek vissza is kellett azt fizetnie. Utóbbit nem tudta önerőből megoldani az ORÖ, így végül az Orbán-kormányra kellett támaszkodnia anyagi segítségért. Farkas Flórián tevékenysége miatt ellene és az ORÖ ellen több vizsgálat és eljárás is folyamatban van, a botrányokról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.