„A magyarországi demokráciának a létét ássák alá” – keményen bírálja a Stop Sorost a Nyílt Társadalom Alapítvány

2018. január 23., 18:06

Szerző:

Rövid közleményben ítélte el a stop soros néven ismert törvénycsomag-tervezetet a Soros György fémjelezte Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF). A lapunkhoz is eljuttatott közlemény szerint a törvénycsomag alkotóinak a szándéka a civil társadalom kriminalizálása és az Orbán-kormánytól független vélemények képviselőinek a megbélyegzése. Az ilyesféle támadások a magyarországi demokrácia létét ássák alá – fűzi hozzá a közlemény, amelynek a teljes szövege így szól:

„A törvénytervezet nem Soros Györgyről és a Nyílt Társadalom Alapítványról szól. A törvény alkotóinak szándéka az, hogy kriminalizálják a civil társadalmat és kevesebb, mint három hónappal a választások előtt megbélyegezzék a még független és a kormánypárt által nem kontrollált vélemények képviselőit. A Nyílt Társadalom Alapítványok több, mint 30 éve támogatják a civil szervezeteket és segítik a magyarokat. Azok a támadások, amelyekkel ma szembe kell néznünk, azok a magyarországi demokráciának a létét ássák alá. Kiállunk az általunk támogatott civil szervezetek mellett és továbbra is elkötelezettek maradunk abban, hogy megvédjük a szólás és a független gondolkodás szabadságát."

2024. április 19., 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

2024. április 19., 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

2024. április 19., 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.