A magyar külügyi államtitkár szerint a kommunizmus pozitív hatása, hogy Közép-Európa megmenekült a multikulturalizmustól

2018. július 27., 19:24

Szerző:

Az MTI számol be arról a pódiumbeszélgetésről, amelyet a Fidesz felvonulási terepén, a Tusnáffürfőn tartott  Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban tartottak Közép-Európa jövőjéről, és amelyen Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, arról beszélt, hogy bár Közép-Európa korábban inkább „lózungnak, történelmi örökségnek” számított, a migráció kérdésében tanúsított álláspontja egységbe kovácsolta, és „alapvető formálójává” vált az európai döntéshozatalnak. Szerinte Közép-Európa öntudatra ébredése azonban a látszat ellenére sem jelenti, hogy az ide tartozó országok megkérdőjeleznék az európai összetartozást, és megjegyezte, hogy 

Közép-Európában még a kommunista múltnak is vannak pozitív hatásai. Ez tartotta ugyanis távol a térséget azoktól a folyamatoktól, amelyek Nyugat-Európában a multikulturalizmust, és annak bukását eredményezték. 

Az MTI híréből nem derül ki, hogy Magyar Levente üdvözölte-e a Nicolae Ceausescu vezette kommunista rezsim kisebbségek elleni fellépését a rendszerváltás előtti Romániában.

Magyar Levente
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A pódiumbeszélgetésen felszólalt az enyhén szólva kormányközeli Nézőpont Csoport vezérigazgatója, Mráz Ágoston Sámuel is, aki úgy vélte, az egyik legfontosabb feladatnak, hogy sikerüljön változtatni a nyugat-európai médiának a Közép-Európával szembeni rendkívül kritikus álláspontján. 

2024. április 23., 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.