A magyar hatóságok inkább megvárják, amíg meghal egy nő, semmit sem tesznek a bántalmazás ellen

Egyetlen másik asszony védte meg a nyilvánosan vert, rúgott, gyötört nőt. Ez a magyar kultúra. Figyelem, megrázó képsorok, csak nagykorúak számára.

2018. február 24., 16:31

Szerző:

Biztonsági kamera rögzítette egy győri üzletben, amint nyilvánosan és brutálisan bántalmazta élettársát egy 27 éves győri férfi. A videón látszik, hogy a férfi hosszú másodperceken keresztül fenyegeti és lökdösi a nőt, aki hiába próbál sarokba bújni előle, végigrángatja őt az üzlet padlóján az asszonyt, bele is rúg egyet, majd feldúltan távozik. Mindeközben a biztonsági őr láthatóan nem tesz semmit, egy másik nő próbál az élettárs segítségére kelni. 

A Kisalföld azt írja, a férfi egy másik üzletben látta meg a nőt, aki a szomszédos boltba menekült előle. Ott rögzítette a kamera az esetet, amelynek megtekintését csak nagykorú olvasóink számára javasoljuk! A Kisalföld szerint nem egyedi esetről van szó: a küzdősportot űző férfi más nyilvános helyeken, például buszon is bántalmazta már a nőt, annak 8 éves gyerekével együtt. Akkor marokra fogva kitépte a sértett haját a fejbőréből, majd az édesanyja védelmére kelő kislányt megütötte és el is lökte, a sértettet a hajánál fogva a busz padlójára rántotta, az ajtóhoz vonszolta és a kislány haját is megtépte.

„Mindezeket megelőzően 2017 őszén az elkövető elvette a sértett útlevelét és nem adta neki vissza, illetőleg novemberben hivatalos helyen is bántalmazta a hölgyet: őt elgáncsolta, a földön rángatta, haját tépte, megütötte. A küzdősportot űző férfi 2016 szeptemberében többször megerőszakolta és különös kegyetlenséggel bántalmazta az akkori barátnőjét is.” – áll továbbá a portál cikkében.

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség 30 napos előzetes letartóztatását indítványozta annak a győri férfinak, akinek összesen hat bűncselekményről kell számot adnia. A férfi bilinccsel kezdte ütni saját fejét az ítélethirdetés után, ezért kórházba kellett szállítani.

Az eset korántsem egyedi. 

Minden héten meghal egy nő családon belüli erőszak áldozataként Magyarországon, azaz partnere (férje, élettársa, barátja) gyilkolja meg.

Minden harmadik magyar nőt bántalmazott már fizikailag a partnere (férje, élettársa, barátja). Minden harmadik magyar nő volt szexuális erőszak áldozata. A magyar és a nemzetközi adatok is azt mutatják, minden ötödik nő él vagy élt olyan párkapcsolatban, amelyben partnere bántalmazta őt. A partnerkapcsolaton belül elkövetett testi erőszakkal kapcsolatos esetek 95 százalékában férfiak az elkövetők és nők az áldozatok.

A nők elleni erőszakról még több információt a NANE Egyesület honlapján érhető el. A NANE segélyvonalat is működtet a családon belüli erőszak áldozatai számára:

  • Segélyvonal bántalmazott nőknek és gyerekeknek: 06-80-505-101
  • Minden hétköznap este (szerda szünnap) 18 és 22 óra között
  • Segélyvonal szexuális erőszak túlélőinek: 06-40-630-006 PÉNTEKENKÉNT 10-14 ÓRÁIG

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.