A Liberálisok követelik Balog Zoltántól: kezdjen el tárgyalni a diákokkal!

2018. január 23., 13:07

Szerző:

A Liberálisok ügyvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján a múlt pénteki Kossuth téri diáktüntetésre utalva azt mondta, hogy a Független Diákparlament egy olyan javaslatcsomagot készített, ami alkalmas lehet egy új diák- és személyiségközpontú oktatási rendszer kialakítására. 

Bősz Anett szerint jelenleg sem az intézményrendszeri sem az egyéb keretfeltételek nincsenek meg ahhoz, hogy létrejöjjön egy a XXI. századi kihívásoknak megfelelő iskolarendszer. Az utóbbi években a tanulók borzalmasan teljesítenek a PISA-felméréseken - tette hozzá.

Kitért arra, hogy Csömör önkormányzata pert nyert a település iskolájának államosítása miatt. Ezzel jogerős ítélet mondja ki, hogy az államosítás több ponton is sérti az alaptörvényt - jelentette ki a politikus.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.