A legjobb helyre megy a pénz: alaposan megemelik a képviselők fizetését

2018. július 12., 21:40

Szerző:

Havonta nagyjából 200 ezer forinttal kereshetnek többet a parlamenti képviselők, így módosítaná a törvényt a parlament törvényalkotási bizottságához benyújtott kormánypárti javaslat – írja az Index. Eszerint a képviselők bruttó havi átlagfizetés háromszorosát keresnék, ami azt jelenti, hogy míg eddig 748 ezer forint volt a tiszteletdíjuk, a jövőben ez 948 ezer forintra nőne. A frakcióvezetők ennek a dupláját, a frakcióvezető helyettesei pedig kicsivel több mint a másfélszeresét keresnék az újonnan megállapított képviselői alapfizetésnek.

A lakhatási támogatás is a tiszteletdíjhoz igazodik (annak 25 százaléka), így arra is több pénzt kapnának.

A képviselők havi keretét is megemelik; aki listán került be, annak a fizetésével megegyező összegű keret áll majd a rendelkezésére, aki pedig egyéniben jutott be, annak ennek a duplája.

A legjobban Kövér László jár, az ő fizetése majdnem bruttó 3 millió forint lesz, de a kiegésztíésekkel együtt ennél jóval többet vihet majd haza.

Semjén Zsolt javaslata alapján a miniszterek fizetését is alaposan megemelik.

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.