A Klik új vezetője szerint sok 14-15 éves jár éjszakai szórakozóhelyekre, ő ezen változtatni akar

2018. augusztus 9., 10:34

Szerző:

Hajnal Gabriella a Magyar Időknek adott interjút, amelyben egyebek mellett elmondta, hogy jobban kell segíteni a hátrányosabb helyzetben lévő intézményeket és kifejtette, hogy szerinte a jó iskola az élménypedagógiával valósul meg.

A kicsiknél a játékosság, a nagyobbaknál az informatikai eszközök jól megtanult használata visz előre – fedezte fel a spanyolviaszt, hozzátéve: A Klebelsberg Központ a Közép-magyarországi régióban a tanév közepén több tízezer laptopot, tabletet, PC-t és projektort szállított ki az iskoláknak, a konvergenciarégiókban pedig 45 ezer notebookot osztottak ki a pedagógusoknak és 24 ezer tabletet is kaptak az iskolák.

Hajnal Gabriella
Fotó: Youtube

 

Az államtitkár fontosnak tartja, hogy a diákok merjenek önállóan gondolkodni, merjenek a tapasztalataikra építeni. Használják jól a digitális eszközöket, és

semmitől se ijedjenek meg.

Megtudhatjuk tőle azt is, hogy fontolgatják, a gimnázium 10. évfolyama után is legyen lehetőségük a diákoknak szakirányú szakmai képzést választani.

Mindezzel együtt a tanulók túlterheltségét, hiszen hiszen sok esetben ők maguk íratják be rengeteg különórára a gyermekeiket – jegyezte meg, majd  kifejezte aggodalmát afelett is, hogy

sok 14-15 éves gyerek már éjszakai szórakozóhelyekre jár.

„Nekem szívügyem, hogy ezen a téren legyen változás" – tudatta.

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.