A király meztelen, lerántotta a leplet az Orbán-kormány propagandájáról Habony Árpád lapja

2018. július 3., 18:35

Szerző:

Habony Árpád lapjánál, a Lokálnál lankadhatott némileg a figyelem. A rejtélyes miniszterelnöki tanácsadó ingyen terjesztett lapjának a képregényrovatában újra megjelent egy, az Orbán-kormány gyűlöletpropagandáját kritizáló  – szúrta ki a 444.

A Lokál a kormányzati propaganda egyik fő szócsöve, ki van tömve állami hirdetésekkel, ezért élményszámba megy, amikor kritikus hangok is megjelennek benne. Mint most, az Állati abszurd rovatban, a lap keddi számának utolsó oldalán.

A képregényben szereplők azt beszélik, hogy vannak, akiknek az a munkájuk, hogy uszító tartalmakat osztanak meg a Facebookon, hogy manipulálhatóak legyenek az emberek.

Fotó: Fotó: Lokál

A Lokál képregényrovata afféle belső ellenzéki sejtként működhet a NER-ben, ugyanis már tavaly év vége felé is foglalkozott a demokratikus intézményrendszer leépítését célzó törekvéseivel. A keddi szám az álhíreket terjesztő trollhadseregre utal, amelynek a működéséről tavaly egy fideszes Facebook-katona is mesélt a 444-nek.

A képregény Stephan Pastis munkája, egy amerikai kiadó, az Andrews McMeel Syndication terjeszti.

 

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.