A Jobbik feljelentette Sorost, Orbánnak papírja lehet arról, hogy hazudik | Netrix Media Systems

A Jobbik feljelentette Sorost, Orbánnak papírja lehet arról, hogy hazudik

2017. október 12. 13:06 - szerző: Ágoston Zoltán

Alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete, alkotmányos rend elleni szervezkedés, rombolás, hazaárulás és lázadás gyanújával a Jobbik feljelentést tett Soros György ellen az úgynevezett Soros-terv miatt – állt a nyilvánosság elé a hírrel csütörtökön Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője. A feljelentés célkeresztjében nem az amerikai magyar milliárdos, hanem az Orbán-kormány és az új nemzeti konzultációja áll, a Jobbik ugyanis kételkedik a Soros-terv létezésében, amelyre hivatkozva az egyébként nyilvánvalóan kampányízű nemzeti konzultációt elindították. És ha a rendőrség nem indít nyomozást az ügyben – mondta a Jobbik szóvivője –, a kormánynak és Orbán Viktor miniszterelnöknek is papírja lesz arról, hogy „egy hatalmas agymosás, egy hatalmas hazugság”, amit művelnek.

MTI / Európai Parlament / Philippe Buissin

Indoklásában a Papp Károly országos rendőr-főkapitánynak címzett feljelentés Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó, Németh Szilárd Fidesz-alelnök, Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár, Budai Gyula fideszes képviselő, Kovács Zoltán kormányszóvivő megnyilvánulásaira hivatkozik. A Soros-terv téma volt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tegnapi ülésén is. Ezen a titkosszolgálatok jelenlévő képviselői sem tudtak egyértelmű választ adni a kérdésre, hogy létezik-e egyáltalán Soros-terv. Szél Bernadett LMP-társelnök nemrég közérdekű adatigénylést adott be, hogy kiderüljön erről az igazság.

Az Orbán-kormánynak egyébként már van papírja arról, hogy hazudik. A nemzeti konzultáció hazugságairól ebben a cikkünkben írtunk részletesen.