A Figyelő nekiment az MTA-nak is, Schmidt Mária lapja most a neki nem tetsző akadémiai kutatókat listázta

2018. június 19., 21:49

Szerző:

Néhány héttel azután, hogy hatalmas magyarországi és nemzetközi felhördülésre listázta az állítólag Soros György zsoldjában álló civileket, újságírókat és egyetemi professzorokat, a Figyelő összeállítást közölt a Magyar Tudpományos akadémiának azokról a kutatóiról, akiket valamiért gyanút keltőnek tart. Az új listát a tiltakozás nyomán készítették, amelyben az MTA arra kérte az Orbán-kormányt, hogy ne számolja fel az anyagi függetlenségét – a jövő évi költségvetés tervezeté szerint az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz csoportosítják át az MTA összköltségvetésének jelentős részét, a 40 milliárdos támogatásából 28 milliárd forint Palkovics László tárcájához kerül –, Schmidt Mária hetilapjának pedig azt fájlalja, hogy a MTA kutatói a publikációs listájuk tanúsága szerint túl sokat foglalkoznak a homoszexualitással és a genderelmélettel. 

„Azt gondolnánk, hogy itt a valós társadalompolitikai folyamatokat követő, a demográfiai krízis megoldására, vagy a gyermekvállalás elősegítésére javaslatot tevő munkák sorakoznak a polcokon, az itt dolgozók ezeken a területeken igen aktív publikációs munkát fejtenek ki. Ehhez képest azonban leginkább a liberális világszemlélet narratívája alapján, a szexuális kisebbségek társadalmi helyzete, a gendertudomány és a befogadás foglalkoztatja a kutatókat”

– hangzik a bátor, szerző megjelölése nélkül nyilvánosságra hozott cikk. Ezután következik a lista a kutatók nevével és a kutatásuk tárgyával, amelynek csak a legkisebb szépséghibája az egyértelmű megbélyegzési kísérlet mellett, hogy olyan tanulmányokat is elítélendőnek nyilvánít, amely a nők munkaerő-piaci részvételével vagy a romaellenességgel foglalkozik Magyarországon.

Egy történész
Fotó: Facebook

A Figyelő láthatóan csak a tanulmányok címéig jutott, a cikk ahhoz már nem veszi a fáradságot, hogy tartalmilag is bemutassa bármelyiküket. A listázás egyébként pitiáner bosszú is, a MTA legalábbis áprilisban testületileg elítélte Schmidt Mária hetilapját a civilek, az újságírók és az egyetemi professzorok listázásáért. 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.