A fideszesek megakadályozták, hogy napirendre tűzzék a Black Cube ügyet

2018. július 18., 18:25

Szerző:

Az Alkotmányvédelmi Hivatal, azaz a magyar elhárítás vezetőit szerette volna megkérdezni az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén Szél Bernadett, az LMP társelnöke a Black Cube üggyel kapcsolatban. A bizottságban ülő kormánypárti képviselők viszont nem voltak hajlandóak napirendre tűzni az ügyet – írja a 444.

Amint arról mi is beszámoltunk, az izraeli hírszerző cég, a Black Cube elismerte, hogy a vállalkozás állt a magyar választások előtt a civileket lejárató kampány mögött. A cég emberei álnéven találkozókat szerveztek magyar és külföldi civil vezetőkkel, és arra próbálták rávenni őket, hogy kompromittáló dolgokat mondjanak. Titokban felvették a beszélgetéseket, a hangszalagokból manipulatív módon összevágott anyagok aztán a kormánymédiában jelentek meg „SorosLeaks" néven.

A civilek azonban gyanút fogtak és értesítették a magyar elhárítást. Szél Bernadett emiatt akart érdeklődni a nemzetbiztonsági bizottságban. A képviselő szerint felmerült a gyanú. hogy 

„a magyar kormány együttműködik ezzel a biztonsági céggel, akik feltehetően magyar állampolgárok elleni titkosszolgálati műveletekben vettek részt (...) az ügyről az Alkotmányvédelmi Hivatalnak is vannak releváns információi, álláspontom szerint a Nemzetbiztonsági bizottságnak tájékoztatást kell kérnie a szakszolgálatoktól és a magyar kormánytól a Black Cube nevű céggel való együttműködésről, megbízásról, továbbá ezzel kapcsolatos információk kormánypárti sajtómegjelenéseiről.”

A bizottságban ülő kormánypárti képviselők viszont nem voltak hajlandóak napirendre tűzni az ügyet, és ezt a döntésüket nem is indokolták meg. Szél ezért most az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordul levélben a magyar állampolgárok ellen bevetett külföldi magántitkosszolgálat témájában.