A fideszes polgármester megpróbálta utánozni Tállai Andrást, csúfos kudarc lett a vége

2018. január 4., 08:52

Szerző:

Tállai András NAV-elnök novemberben világhírnévre is szert tett, amikor egy Facebook-bejegyzéséből kiderült, hogy elég volt szólnia, és a MOL azonnal csökkentette a benzin és a gázolaj árát a politikus szűk pátriájának számító Mezőkövesden. Bár  Tállai Andrást még maga Orbán Viktor miniszterelnök is megdicsérte, gyakorlatilag arra buzdítva, hogy más politikusok is kövessék a NAV-elnök példáját, úgy tűnik, az egyenlők között még azért vannak egyenlőbbek. A Magyar Nemzet vette észre, hogy Tállai András allűrjével megpróbálkozott Bonyhád fideszes polgármestere, Filóné Ferencz Ibolya is, de a NAV elnökéével szemben az ő benzinárcsökkentési kísérlete csúfos kudarcot vallott.

Fotó: MTI/Vajda János

Ez a Tolna megyei város honlapjára feltett levelezésből derül ki. Filóné Ferencz Ibolya még december 21-én írt a MOL-nak, azt firtatva, hogy Bonyhád minek köszönheti azt a megkülönböztetést, hogy a városban 14 forinttal többe kerül a benzin, mint a környező településeken, a megyeszékhelyen, Szekszárdon, de Komlón, sőt, a pécsi kutakon is. Ahogyan korábban a Tállai András, a levelében a bonyhádi polgármester is indokolatlan drágaságra hivatkozott, csakhogy az ő kérése süket fülekre talált. Egy héttel későbbi, december 28-i válaszában a MOL leléptette Filóné Ferencz Ibolyát, mégpedig azzal, hogy az üzemanyagok ára piaci körülményektől, a kőolaj világpiaci árától, illetve a dollár-forint árfolyamtól függ, és a bonyhádi töltőállomásokon nem áll módjában megváltoztatni az árakat.

Az elutasítástól  függetlenül a cég azért nagylelkűen megjegyezte, hogy folyamatosan figyelemmel kíséri a helyi piaci tényezőket, így a fogyasztói visszajelzéseket is. 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.