A fideszes kommunikációs gépezet tudja a dolgát, Hollik István már fel is mondta a leckét

2018. július 28., 19:15

Szerző:

Minden a megszokott forgatókönyv szerint megy: a főnök megmondja a tutit, majd a kormánypártok erre kiképzett szakemberei elkezdik szó szerint mantrázni a fő téziseket. Orbán tusványosi beszéde után csak fél napig kellett várni, hogy kiálljon Hollik István és közölje: a Fidesz-KDNP frakciószövetség készen áll a küzdelemre a liberális politikai erőkkel, annak érdekében, hogy a 2019-es európai parlamenti választáson a kereszténydemokrácia győzzön.

Mint az MTI tudósítása szerint elmondta, egyetértenek (igen, bátran, keményen egyetértenek) a kormányfővel abban, hogy ma világosan kirajzolódnak Európában a szemben álló felek. 

Az egyik oldalon az az európai liberális elit áll, amely feladta a keresztény értékeket, igent mond a bevándorlásra és a multikulturalizmusra, nem védi meg Európa határait. A másik oldalon pedig azok a kereszténydemokraták, akik megvédik a keresztény értékeken nyugvó életformát, és nemet mondanak a bevándorlásra – mondta fel ügyesen a miniszterelnök beszédének lényegét, majd még elismételt néhány tézist a tusványosi programhirdetésből.

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.