A fideszes államtitkár szerint inkább a Hír TV szégyellje magát, amiért a veje használja a gyerekeknek épített állami lovasbázist

2018. április 5., 10:05

Szerző:

„Jobbik-tévének nem nyilatkozom, Soros-bérencekkel nem foglalkozom, szégyelljék magukat. Ez itt egy ünnepség lesz, tudják” – ennyit tudott kihozni magából a tápióbicskei csata emlékművének ünnepélyes koszorúzása előtt Czerván György államtitkár a Hír TV érdeklődésére. Pedig a kérdés nem volt bonyolult: mit szól hozzá hogy a veje használja a gyerekeknek szánt, közpénzből létrehozott tápiószentmártoni lovasközpontot.

A diskurzus ekképp teljesedett ki: 

  • – Valami problémájuk van,  jogilag rendezzék, megvan a jogi lehetőség.
  • – Meg is történt, Bozsik József feljelentést tett.
  • – Ideje volt már.
  • – Ideje volt a veje ellen feljelentést tenni?
  • – Na, befejeztük, jó?

A ünnepség befejeztével sem volt készségesebb Czerván György, ekkorra már a biztonsági szolgálat segített neki elmenekülni a kérdések elől.

Mint a hvg.hu nyomán mi is megírtuk, Czerván György veje, bizonyos ifjabb ifjabb Galbács Ferenc egy olyan lovascentrumot használ a saját hitbizományaként, amelyre nem az van írva, hogy ez itt ifj. Galbács Ferenc lovascentruma, ezzel szemben viszont az, hogy „A Darányi Ignác Terv keretében az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás összege 45 493 074 forint”. A bázison a szilvásváradi ménes lovai nyertek elhelyezést, Galbács ezeket is úgy használja, mintha az övéi lennének. A fiatalember annyira magának érzi a létesítményt, hogy ionnan még Bozsik József fogathajtó bajnokot is kizárta.

Ifjabb Galábcs egyébként saját jogon is rendkívül sikeres üzletember, családjával több trafikkoncessziót nyert a Tápióságban.  

Czerván államtitkár a HVG érdeklődésére korábban nagyjából azt válaszolta, hogy akinek bármi baja van, az tegyen bátran feljelentést.

Íme a Hír TV roppant tanulságos videója a tápióbicskei esetről: