A Fidesz szóvivője szerint ízlés dolga, ki nevet az „Ő VOLT A SOROS!!!” feliratú disznón

2017. december 9., 11:12

Szerző:

Puskás Imrét az RTL Klub Híradója kérdezte meg a pénteki nap híréről, arról a primitív, antiszemita fényképről, amelyen egy társaságot, illetve a lábuk előtt egy levágott disznót lehet látni a testén lévő koromba beleírt „Ő VOLT A SOROS!!!” felirattal. Az állítólag Jászivány erdélyi testvértelepülésén készült fényképet Pócs János fideszes országgyűlési képviselő posztolta a Facebook-oldalán, ahonnan a 444-en át a Bloombergig és a New York Timesig vezetett az útja, az egyértelmű célzás ellenére azonban Puskás Imrének nem sikerült egyértelműen elhatárolódnia a fényképtől.

„Ízlés dolga, hogy ezen ki tud nevetni, és ki az, aki nem tud nevetni”

– válaszolta az erről szóló kérdésre a politikus. Pócs János korábban azzal védekezett, hogy szó sincs célzásról Soros Györgyre, és felháborodásának adott hangot, amiért valaki egyáltalán az amerikai magyar milliárdosra gondolt. Enyhén szólva izzadtságszagú magyarázata szerint a „soros” szó csak arra a disznóra utal, amelyet éppen levágtak.

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.