A Fidesz szerint álhír a két vérnéni támadása, a vak zongoraművésznek a sértegetés fáj a legjobban

2017. november 8., 09:35

Szerző:

Bevallása szerint a verbális inzultus fáj a legjobban Weszely Ernőnek, annak a vak harmonika- és zongoraművésznek, akire két idős nő támadott rá, mert nem akart elfogadni tőlük egy nemzeti konzultációról szóló kampányfüzetet. Weszely Ernő az ATV-nek beszélt erről. Elmondta, hogy éppen olvasott, amikor becsöngettek hozzá, ajtónyitás után pedig azonnal megkapta a kérdést, hogy kitöltötte-e már a nemzeti konzultáció kérdőívét. Erre ő az igazságnak megfelelően úgy válaszolt, hogy már megszabadult a kérdőívtől, és kidobta a levelet, amire a két idős nő éktelen haragra gerjedt. 

„A hölgyek felháborodtak, mondták a magukét. Hogy Soros-bérenc vagyok, meg migránspárti. Meg elkezdtek magyarázni, hogy mi lesz, hogyha itt az arabok ellepik az országot, és közben húzogatták a fülem meg a hajam”

– mesélte az őt érő támadásról a vak zongoraművész. Hozzáfűzte, a verbális inzultus az, ami neki az egészben a leginkább fáj.

Weszely Ernő
Fotó: Youtube

Az incidensről eredetileg a vak zongoraművész lánya, Weszely Zsuzsa beszélt az LMP-hez közeli blognak, a Reflektornak, a Fidesz pedig ezt használta fel arra, hogy kiadjon egy közleményt, amely így hangzik: „Az LMP által foglalkoztatott Ron Werber gyűlöletgyára álhírekkel támadja a nemzeti konzultációt.” Mintha nem a nemzeti konzultáció lenne tele hazugságokkal vagy az igazság elferdítésére irányuló kísérletekkel.

Az ATV az ügyben egyébként megkereste Óbuda önkormányzatát is – Weszely Ernő a kerület lakója –, hogy tudnak-e a két aktivistáról, de azt a választ kapta, hogy az önkormányzatnak annyi köze sincs az egészhez, mint a televíziónak, amely láthatóan „politikai provokációba” akarja belerángatni a kerület fideszes vezetését.

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.