„A Fidesz nem akar mást, mint rengeteget lopni” – Egy hétig csak kórházi kosztot eszik a vegán Juhász Péter

2018. január 22., 19:31

Szerző:

Az Együtt elnöke Facebook-oldalán jelentette be, hogy egy hétig kórházi koszton él. Nem a kórházi kosztra, hanem az egészségügy rossz helyzetére akarja felhívni a figyelmet, a cél érdekében pedig egy hétre hanyagolja az egyébként vegán étrendjét.

Juhász Péter a Szent János Kórház parkolójában készített videón mutatja be a kezdő étkezést. A tálcán egy reggeli és egy vacsora része lehet látni, ami két zsemlét, egy kis doboz margarint, két szelet párizsit és három szelet kenyeret jelent. Juhász azzal ironizál, hogy minden beteg reggel megkapja a teljes napi kenyéradagját, illetve a reggelihez szükséges tápanyagot és vitamint. Az egy heti fogyását is figyelemmel követi majd, most 90 kilóról indul.

Az Együtt elnöke az egészségügy fő problémájaként említi, hogy Magyarországról tömegesen mennek el az orvosok és a nővérek, hihetetlen módon romlik le az infrastruktúra, és rendkívül hosszúak a várólisták. Nem csak az adott kórházról beszél.

Állítja, hogy a Fidesz tudatosan dönti romba az egészségügyet azért, hogy minél többen menjenek át a magánpraxisba.

– Nem akarnak ők mást, mint rengeteg pénzt lopni

– mondja Juhász. Szerinte amit a Fidesz ki tud venni a közegészségügyből, azt magán-egészségügyi szolgáltatásokba és intézményekbe fekteti. Ezért nem véletlen, hogy olyan sok időt kell várni vizsgálatokra. – Ez a célja a Fidesznek: lopni, lopni és lopni – magyarázza.

A videója vége felé a padról leesik a tálca, de Juhász mindenkit megnyugtat, hogy jó lesz ez, koszosat eszik ma, és nagyon finom a reggeli.

Jó étvágyat kívánunk!

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.