A Fidesz-frakció nekiment a Fidesz-frakcióvezető Kocsis Máténak

2018. augusztus 4., 17:06

Szerző:

Nehezen értelmezhető másként, mint hogy a Fidesz-frakció szombaton a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nevű szervezet nyilatkozatára reagálva, hogy megint egy „Soros-szervezet” próbál beleszólni a magyar médiaügyekbe és magyar politikába.

Mint megírtuk: az RSF pénteken a honlapján közzétett nyilatkozatban elítélte, hogy a HírTV-t „Orbán Viktor kormányfő egyik barátja” vásárolta meg. A történteket a szervezet a legújabb lépésnek értékeli a miniszterelnök és a Fidesz részéről az ország médiájának elfoglalásában. A hatóságok egyre jobban korlátozzák a sajtó szabadságát, és azt a képességét, hogy a demokrácia őre legyen – vélekedtek.  

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója közleményben erre úgy reagált, hogy „a Riporterek Határok Nélkül egy Soros-szervezet. Bevallottan Soros pénzéből működik, a bevándorláspárti Soros-hálózat része.

Tehát megint egy újabb bevándorláspárti Soros-szervezet próbál beleszólni a magyar médiaügyekbe és a magyar politikába”– írták, elfeledvén ugyanakkor, hogy a Fidesz frakcióvezetője szerint a pártnak semmiféle köze sincs a Hír Tv-nél történtekhez.

Megírtuk ugyanis: miután szerdán a Hír TV-ben az új kormányközeli vezetés látványosan átvette a hatalmat, Kálmán Olgától Csintalan Sándoron át Bodacz Balázsig a csatorna több ismert arcát kirúgták, Kálmán Olga utódja pedig Földi-Kovács Andrea lett, akinek a Magyarország élőben címen elindított esti műsorába elsőként Kocsis Máté ült be. A józsefvárosi polgármesterből a parlamenti képviselővé, sőt frakcióvezetővé avanzsáló politikus azt mondta:

„a Fidesznek a mai napon történtekhez semmi köze”.

Most akkor mégis? Vagy mégsem? Esteleg a frakció nem ért egyet a frakcióvezetővel? Vagy épp a Fidesz nem része „a magyar politikának”?

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.