„A Fidesz ezzel ismét megmutatta, mit gondol valójában a nőkről”

2018. augusztus 18., 17:38

Szerző:

Szégyennek tartja Gurmai Zita, hogy Áder János államfő javaslatára Kásler Miklós és Gulyás Gergely miniszterek – mint megírtuk – kitüntették azt a Varga Istvánt az augusztus 20-i államalapítás farvizén, aki annak idején súlyosan dehonesztáló kijelentéseket tett a parlamentben a nőkről.

Az MSZP parlamenti képviselője a Facebook-oldalán emlékeztetett arra: arróé a Varga Istvánról van szó, „aki azt mondta hogy ha eleget szülnének a nők, nem lenne családon belüli erőszak és „az anyáknak vissza kellene térni elsősorban a gyermeknevelés mellé”. Mindezt a parlamentben mondta azt „indokolva”, hogy miért ne legyen önálló jogi tényállás a családon belüli erőszak.

A Fidesz ezzel ismét megmutatta, mit gondol valójában a nőkről” – írta Gurmai.

Emlékezetes maradt tehát Varga István 2012-es klasszikusa: „Azzal kellene foglalkozni, hogy ebben a társadalomban ne egy vagy két gyermek szülessen, hanem három, négy vagy öt gyermek. És akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak.”

Mindez egyébként Gurmai egy másik posztja alapján tökéletesen beleillik a kormánypártok politikai stratégiájába, hiszen a „társadalom többségét adó nők helyzetéről nem lehet tanulmányokat folytatni, de több latin és ógörög-szakember” kell Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter egy nyilatkozata alapján.