A Fidesz és a Jobbik nélkül tartják a V18 miniszterelnök-jelölti vitáját

2018. április 3., 06:49

Szerző:

Választási Fórum 2108 néven rendezi meg a legnagyobb pártok listavezetőinek vitáját szerda este nyolckor a V18  csoport. A fórumon részt vesz a DK, az Együtt, az LMP, a Momentum és az MSZ-Párbeszéd. A Fidesz és a Jobbik elutasította a részvételt, de a V18 nélkülük is fontosnak tartja a fórum megtartását.

A 6 korábbi kormány 10 egykori tagja és egy volt uniós biztos általál létrehozott V18 csoport küldetése, hogy minél több szavazót buzdítson választási részvételre, mert álláspontjuk szerint aváltozás legfontosabb feltétele, hogy a választók menjenek el szavazni április 8-án. A fórumon megjelenő pártok a változás demokratikus erőit képviselik, nélkülük nincs lehetőség a változásra. Az eseményen résztvevő valamennyi párt elutasítja a NER világát, valamint határozott jövőképpel rendelkezik az országot illetően. A szervezők úgy vélik, hogy a jövőképekben sok a közös vonás, ezért a fórum elsődleges célja nem a pártok közötti vita, hanem egy kötetlen beszélgetés annak érdekében, hogy választók megismerhessék a jelenlegi kormánnyal szembeni demokratikus alternatívát.

Az érdeklődők így nem is itát, hanem egy moderált beszélgetést (moderátor: Pikó András) láthatnak majd. A fórum bebizonyíthatja, hogy számos olyan, a választók számára fontos kérdés van, amelyben az ellenzéki pártok közös nevezőre juthatnak.

A beszélgetés azokat az érzékeny témákat iskiemeli majd, amelyek meghatározták a magyar választók elmúlt nyolc évét. A fórum során a választópolgárok megismerhetik a pártok miniszterelnök-jelöltjeinek, illetve listavezetőinek álláspontját az adott témák kapcsán.

a 168 Óra a V18 és a Választási Fórum 2018 médiapartnere, így a rendezvényt élőben közvetítjük a honlapon és Facebook-oldalunkon is.

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.