A botrány kirobbanása óta senki sem látta Tiborcz Istvánt a lakhelyén

2018. február 17., 21:28

Szerző:

A közbeszerzési csalás miatti közvilágítási botrány kirobbanása óta nem látták állandó lakóhelyén Tiborcz Istvánt - írja a Népszava.

A Fejér megyei Csabdiban korábban a falubeliek gyakran látták – ahogy egyikük fogalmazott – „Istvánka” autóját átsöpörni a falun.

A lap újságírója körülnézett a ház körül, de életnek nyoma sem volt. A villához tartózó egyik gazdasági épületből egy idősebb úr kijött és azt mondta, „Valahol Budapesten” kell Tiborcz Istvánt keresni. Az újságíró hasonlóan járt a közeli tükröspusztai Tiborcz lovardánál, a közelben dolgozók is csak a vállukat vonogatták: egy jó ideje nem látták.

Az Elios-ügyről a helyiek még név nélkül sem akartak nyilatkozni, csupán egy ember volt, aki szerint "Az uniós pályázati források jó részét ellopják, itt a faluban például az út felújítása során a buszfordulót spórolták ki, így a helyi járat csak nagy üggyel-bajjal tud be- és kiállni."

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.