9 milliárddal kap többet jövőre Rogán propagandaminisztériuma

2018. június 13., 18:53

Szerző:

Ha az úgynevezett kormányzati kommunikációról van szó, akkor a jelek szerint semmi sem drága az Orbán-kabinetnek: már az idei költségvetésben szereplő 20,9 milliárd is hatalmas összeg, de a jelek szerint jövőre már ez sem lesz elég, a jövő évben ugyanis már 29,6 milliárd forint lesz Rogán Antalék kasszájában. Ez majdnem ötven százalékos emelkedés – írja a Zoom.

A kommunikációs kampányokat (Állítsuk meg Brüsszelt, Stop soros, stb.) rendeszeresen a Fideszhez nagyon közeli vállalkozások szervezték, a feladatokat jellemzően Csetényi Csaba, Kuna Tibor és az közelmúltban már Balásy Gyula cégei vitték el. A Rogán alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal (Nkoh) tavaly összesen nettó 66,5 milliárd forintot fordított különböző kommunikációs feladatok ellátására.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.