44 kutyát kaptak bliccelésen tavaly az ellenőrök Budapesten

2018. január 17., 17:39

Szerző:

Tavaly 44 kutyást kaszáltak el bliccelésért a tömegközlekedésen – ennyien választották legalábbis közülük, hogy később és nem a helyszínen rendezik a büntetést. Ezt onnan lehet tudni, hogy a helyszíni pótdíjazáskor nem rögzítik, embert avagy állatot büntettek-e – írja a Pénzcentrum. 

A csekkes befizetés 16 ezer forintról indul és ha lejárt a határidő, ahogy az óra ketyeg, úgy emelkedik a tarifa is.

Fotó: Youtube

A lap is felhívja a figyelmet hogy a a rendszeresen tömegközlekedtetett kutyáknak sokkal jobban megéri ebbérletet venni 5250 forintért, mint jegyet, ami pont annyiba kerül, mint az ember-jegy, azaz 350 forint (a buszsofőrnél ráadásul 450).

A BKK közölte a portállal, hogy egyelőre nem tervezik kedvezményes jegy bevezetését kutyák számára, egyébként  egyetlen érintett szervezet sem kopogtatott náluk efféle igénnyel.

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.