3,45 millióra büntették a TV2-t, amiért a műsorvezetői videóban kampányoltak Orbán Viktor és a Fidesz mellett

2018. április 11., 07:43

Szerző:

A médiatörvény megsértése maximális pénzbírság felét, 3,45 millió forintra büntették meg a TV2-t azért a videóért, amelyben a műsorvezetői nyíltan bevallották, hogy a Fideszre – szövegük szerint az egyéniben nem induló miniszterelnökre, Orbán Viktorra – szavaznak a vasárnapi magyarországi parlamenti választásokon – írja a hvg.hu. A TV2 ellen az MSZP-s Harangozó Tamás élt panasszal a Nemzeti Választási Bizottság előtt, kérve, hogy a maximális bírságot szabják ki az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos tulajdonában lévő kereskedelmi televízióra. Ennek az NVB helyt is adott, megállapítva, hogy a TV2 műsorvezetői megsértették a médiatörvénynek azt a kitételét, amely szerint 

hírműsorban „műsorvezetőként, hírolvasóként, tudósítóként rendszeresen közreműködő munkatárs” politikai hírhez nem fűzhet véleményt, értékelő magyarázatot.

A videó miatt a rivális kereskedelmi televízió, az RTL Klub híradójában finoman be is szóltak a TV2-nek, ez azonba a TV2-t nem zavarta túlságosan, a szombati Tényekben is vetítették, a kereskedelmi televízió ismert arcai mellett Böde Dániel, Sasvári Sándor és Pataki Attila is elmondta, hogy a Fideszre adja a voksát.

16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.